امروز: دوشنبه 10 اردیبهشت 1403
دسته بندی محصولات
بخش همکاران
بلوک کد اختصاصی

تحقیق ضایعات محصولات كشاورزی

تحقیق ضایعات محصولات كشاورزی دسته: کشاورزی و زراعت
بازدید: 25 بار
فرمت فایل: doc
حجم فایل: 16 کیلوبایت
تعداد صفحات فایل: 15

تحقیق ضایعات محصولات كشاورزی در 15 صفحه در قالب فایل ورد قابل ویرایش

قیمت فایل فقط 1,900 تومان

خرید

ضایعات محصولات كشاورزی

چكیده:
موضوع بحث انگیز روند افزایشی ضایعات مواد غذایی، یكی از چالشهای جدی اكثر كشورها به ویژه، كشورهای در حال توسعه است، سیاستمداران و اندیشمندان مجامع علمی در جهان سوم درصدد برآمده اند برای كاهش ضایعات محصولات كشاورزی در مراحل كاشت، داشت و برداشت و مراحل توزیع و مصرف چاره اندیشی كنند. بر همین اساس ضرورت دارد به خط مشی سیاست كلان، راهكارهای عملی و اجرایی جهت جلوگیری از ضایعات از جانب دولت و نیز بالا بردن سطح آگاهی عمومی در كاهش ضایعات اهمیت داده شود. در این مقاله همچنین مسایل مبتلا به مراحل كاشت، داشت و برداشت و نیز مرحله مصرف، تاثیر ضایعات در قیمت غذایی كشور، اثر فرسودگی ماشینهای كشاورزی در افزایش ضایعات، حمایت از كشاورزان در جهت افزایش بهره وری، اصلاح نظام خرید تضمینی، بسته بندی، خود كفایی در غلات در افق ده ساله، سهم كشاورزی در عوامل تولید ملی و ارزش تولید در اقتصاد ملی تجزیه و تحلیل شده است. در بخش دیگری از مقاله برنامه كنار گذاری كشت محصول (Set aside)، سیاستهای كاهش هزینه مبادله (Transaction cost)، كاهش یارانه بعضی از محصولات غذایی، بكارگیری مناسب خرید تضمینی، افزایش كیفیت بسته بندی، كاهش ضایعات از طریق بازاریابی مناسب (كارایی سیستم بازاریابی و ضایعات در سیستم بازاریابی) و نقش مجموعه فعالیت های بازاریابی، وظیفه متخصصین بازاریابی و پرهیز از دور باطل تولیدات نامناسب، نقش بازاریابی نامناسب و در افزایش ضایعات مورد بحث قرار گرفته است. با توجه به اهمیت استراتژیك بخش كشاورزی در ارزش تولید ناخالص كشور و ارزش صادرات غیر نفتی و اشتغال كشور كاهش ضایعات می تواند علاوه بر افزایش عملكرد محصولات زراعی و باغی، در ایجاد اشتغال، توسعه صادرات غیر نفتی و ایجاد امنیت غذایی از اهمیت بالایی برخوردار است.
لغات كلیدی: كاهش ضایعات، امنیت غذایی، اصلاح نظام خرید تضمینی، برنامه كنار گذاری كاهش هزینه مبادله، كیفیت بسته بندی، بازاریابی مناسب


مقدمه:
یكی از سیاستهای جدی دولتها در امر امنیت غذایی، كاهش ضایعات غذایی است و از طرف دیگر سازمان FAO راههایی را برای جلوگیری از ضایعات مواد غذایی به مسئولان كشاورزی و تأمین كنندگان موادغذایی دولتهای عضو، ارائه داده است.

موضوع با اهمیتی كه دولتمردان هر كشوری باید درنظر بگیرند تعیین خط مشی كلان در رابطه با كاهش ضایعات می باشد و بعد از تعیین خط مشی و سیاست كلان بایستی مسئولیتها و وظایف، سازمانهای خصوصی و دولتی مشخص و تعیین شود. در این راستا باید دو راه حل در نظر گرفته شود. راه حل اول مربوط به بالا بردن سطح آگاهی عمومی در كاهش ضایعات از طریق روشهای جلوگیری از ضایعات می باشد. البته این راه حل در روند درازمدت ثمردهی خواهد داشت. راه حل دوم مربوط به تدوین سیاستها از طرف دولتها می باشد. اجرای این سیاستهای بعد از تدوین اثرگذاری سریعتری در كاهش ضایعات خواهد داشت. بطور مثال كاهش سوبسید نان از طرف دولت می تواند سریعاً بر مصرف نان تأثیر گذارد.
تأكید بر دو راه حل فوق به علت افزایش جمعیت و كاهش منابع طبیعی، امكانات و منابع محدود می باشد و پاسخگویی به نیاز غذایی افراد بتدریج از جانب مسئولان دولتی مشكل می شود، غذا و امنیت غذایی نه تنها وجه اقتصادی – اجتماعی دارد، بلكه به تازگی چهره سیاسی گرفته و به عنوان ابزار سیاسی مورد استفاده كشورهای صنعتی قرار می گیرد.
با توجه به شرایط فعلی اقتصاد و كاهش درآمد ارزی در كشور باید، از امكانات استفاده بیشتری كرد، تا تولیدات را افزایش داد و از بند واردات رها شد و نهایتاً از هدر رفتن ارز جلوگیری كرد.
در این مقاله هدف بر این است، اهمیت جلوگیری از ضایعات بیشتر شكافته شود و نیز روشهای اقتصادی جلوگیری از ضایعات مورد تجزیه و تحلیل و بررسی قرارگیرد و در پایان پیشنهادات و نتایج ارائه خواهد گشت.

این متن فقط قسمتی از تحقیق ضایعات محصولات كشاورزی می باشد.

جهت دریافت کل متن ، لطفا آن را خریداری نمایید.

قیمت فایل فقط 1,900 تومان

خرید

برچسب ها : تحقیق ضایعات محصولات كشاورزی , ضایعات محصولات كشاورزی , تحقیق محصولات كشاورزی , تحقیق كشاورزی , تحقیق ضایعات محصولات

نظرات کاربران در مورد این کالا
تا کنون هیچ نظری درباره این کالا ثبت نگردیده است.
ارسال نظر