امروز: یکشنبه 9 اردیبهشت 1403
دسته بندی محصولات
بخش همکاران
بلوک کد اختصاصی

جهانگردی

جهانگردی دسته: علوم اجتماعی
بازدید: 34 بار
فرمت فایل: doc
حجم فایل: 117 کیلوبایت
تعداد صفحات فایل: 177

در سالهای اخیر در ایران مجموعه های بسیار متشكل ازمجموعه های فرهنگی – ورزشی تجاری مخصوص محصولات ودستاوردهای محلی و فروش مستقیم آنان به مردم ساخته و یا در دست اجراست، ولی در تمام این مجموعه ها یك خلأیی بین زندگی دلخواه یك فرد و زندگی اجتماعی او وجود دارد و اگرچه زندگی خارج از منزل دنیایی متفاوت از درون است اما ه

قیمت فایل فقط 6,900 تومان

خرید

جهانگردی

پیشگفتار 

در سالهای  اخیر  در ایران  مجموعه  های بسیار  متشكل  ازمجموعه های  فرهنگی – ورزشی  - تجاری  مخصوص  محصولات  ودستاوردهای  محلی  و فروش  مستقیم  آنان به مردم  ساخته  و یا در دست  اجراست،  ولی  در  تمام این مجموعه  ها یك خلأیی بین زندگی  دلخواه   یك فرد  و زندگی اجتماعی  او وجود دارد   و اگرچه  زندگی  خارج  از منزل  دنیایی  متفاوت  از درون است .  اما همین  ایجاد فاصله  است كه فرد  عدم اعتماد به نفس  پیدا می كند، می بینید  كه نمی تواند   با محیط  ارتباط  برقرار كند .

از جمله  مسائل حیاتی  هر شهر، وجود فضای  عمومی مناسب برای گذراندن  اوقات  شهروندان  به شیوه ای  بهینهی باشد ،  فضاهایی  كه هم زمان  زیبایی  های بصری  و معماری ، سازمان دهی  مناسب فضایی ، وجود  عملكردهای مورد نیاز انسان  امروزی  را برای گذراندن  مفید و بهینه ی وقت وارضای  روانی  و منطقی  او در
بهره وری  از این فضا   را در بر داشته  باشد و بخشی  از نیازهای  او را به هنگام  خستگی  از كار  و تجربه ی فضاهای  كسل كننده  و پر ترافیك  و شلوغ شهری  برآورده سازند.  عدم وجود  فضاهایی  به این منظور  در شهرهای  ما به جایی رسانده  كه برای گذران   اوقات  استراحت  خود یا به سرگردانی در خیابان های شلوغ  و پرترافیك   و پردود  شهر روی می آورند   و یا در گریز  از خستگی  فضای كار  و یا عادت  ، كسالت خانه ،   به چهار دیواری  های  بسته دیگری  نظیر سینما  ، تئاتر  ، كافی شاپ  و رستوران ….  پناه  می برند.  یك فضای   تعریف شده  تفریحی  می تواند   فضای   صمیمی  و پر تحركی  برای فرد باشد  و خلاء   ارتباط   با اجتماع  را نیز  برطرف  كند .  جذابیتی   كه بسیاری  از مناطق   شهر تبریز  و یا هر شهر دیگر  ایرانی  كه خود  دارای قدمتی  تاریخی  با ویژگیهای  اجتماعی  و مردمی  با آداب  اجتماعی  و رسومات  خاص می باشند.  فضاهای  ایجاد شده  آن منطقه  دارای  جذابیت های  برجسته  و منحصر  به فرد  میشود.

در نظر گرفتن این سایت  با عناصر  ثابت درون  خود مانند دریاچه  درختان  كهنسال  كه بر اساس  یك نظم طبیعی  و خاص  كاشته شده یا روییده اند.  پستی و بلندی هایی  كه شیبهای  نا منظم  و جذابی  بوجود آورده، بطوریكه  طرح به عنوان  یك عنصر  اصلی دركنار  این عناصر  ثابت می خواهد  جا باز كند.

حفظ  مستمر  و تضمین  بقاء  سیماهای طبیعی  منحصر به فرد از هجوم  كاربری  های  بی رویه  در سایت  مورد نظر  گسترش  فضای سبز  در شیبهای  مجاور دریاچه ،  جلوگیری  از هرگونه  بهره برداری  یا دخالتهای   انسانی  زیان آور  كه موجودیت  طبیعی  منطقه  را به مخاطره  می اندازد  و فراهم آوری  فضاهای  همگانی  با مناظر  زیبا  برای  گذراندن  اوقات  فراغت  هدف  اینجانب  در طرح  خواهد بود.


مفاهیم و مطالعات اولیه

1- مفاهیم و اشكال  جهانگردی

جهانگردی  Tourism  عبارت  از فعالیتهای  افرادی  كه برای استراحت، كار و دیگر  دلایل  به خارج  از محیط  خویش  سفر كرده و حداكثر  برای یكسال  متوالی  در آنجا اقامت  می كنند.

1-1) اشکال جهانگردی:

در مورد  هر كشور  مشخص اشكال  زیر از جهانگردی را می توان از هم  متمایز  ساخت:

الف)  جهانگردی  بومی:  افراد مقیم یك منطقه كه تنها در داخل  همان منطقه  سفر می كنند. (domestic tourism)

ب) جهانگردی  دورن مرزی : افراد غیر  مقیم یك منطقه که در همان  منطقه سفر  می كنند. (inbound  tourism)

ج‌)     جهانگردی  برون مرزی  :  افراد مقیم  یك منطقه  كه به منطقه ای دیگر سفر  می كنند. ( outbound tourism)

د) جهانگردان  داخلی:  جهانگردی  بومی  ودرون مرزی را در بر
می گیرد (internal  touism)

هـ )  جهانگردی  ملی:  جهانگردی  بومی و برون مرزی  را شامل می شود. Natinal tourism))

 و)  جهانگردی  بین المللی :  شامل جهانگردی  درون مرزی و برون مرزی  (international  tourism)

به بیانی  دیگر تمام مسافرانی  (travelers)  كه به جهان گردی
می پردازند  دیدارگر  visitorers   اطلاق  می شود.  دیدارگر  نیز بر حسب  گذراندن  حداقل  یك شب  دراقامتگاه  خصوصی  یا عمومی  محل مورد  بازدید  به شرح زیر  طبقه بندی  میشود.

2-1) انواع  جهانگردی  و انگیزه جهانگردان

جهانگردی  عموما  باهدفی  خاص صورت  میگیرد  و شناخت  انواع جهانگردی  بر اساس  اهدافش  در بحث  انگیزش  جهانگردی  حائز اهمیت  است.  انگیزة  جهانگردان  را در شش  نوع  می توان  طبقه بندی كرد:

الف - جهانگردان قومی: این نوع جهانگردی به منظور مشاهده سبك زندگی  افراد بومی  واقوام  مختلف  سفر می كنند و فعالیتهای  رایج آن شامل  دیدار  از منازل  افراد بومی، حضور  در اعیاد  و جشنها  و یا شركت  در مراسم  مذهبی آنهاست.

ب - جهانگردی هنری:  آشنایی  با هنر ملل  دیگر  مهمترین  هدف این جهانگردی  است . شناختن  هنرهای دستی، موسیقی،  تماشای تئاتر  و نمایشهای  ملل و اقوام  مختلف  از  فعالیتهای  مورد علاقة چنین جهانگردان  است.

ج - جهانگردان  تاریخی :  بازدید  از موزه ها ، مساجد،  كلیساها  و ابنیه  تاریخی  كه خود  یادآور  شكوه  و عظمت  مناطق  باستانی  است از فعالیتهای  ویژة  این جهانگردان  می باشد.

د - جهانگردان  طبیعت گرا:  سفر به نقاط  دور دست تایافتن  مكان مورد علاقه (مانند جهانگردان  قومی) وتاكید بر جاذبه های  طبیعی  ومحیطی  از فعالیتهای   جهانگردان   طبیعت گراست. این جهانگردان  علاقمند  به شگفتیهای  جهان چون  آبشارها، جنگلها، كوهستانها،  دریاچه ها و سایر  جاذبه های  طبیعی  هستند  و فعالیتهای  آنان شامل  دیدار  از چنین  محیطها و لذت بردن  از جلوه های  طبیعت است.

هـ  جهانگردان  تفریحی :  هدف  اصلی این جهانگردان  استراحت  و تفریح  است و سفر  به مناطقی  با تسهیلاتی  برای بهره برداری  مورد توجه  آنان  بشمار  می رود.

و - جهانگردان   كاری :  مقصود اصلی  چنین جهانگردانی  انجام بخشی  ازحرفه و كار  خود در مقصد بوده و چنین جهانگردان می كوشند  تا فرصتهای  دیگری فراهم نمایند  تا ضمن بهره گیری  ازمسافرت  به تفریح  و تفنن  و استراحت  نیز بپردازند.

2- جهانگردی  و  صنعت توریسم

فرهنگ  ازنظر  علم مردم شناسی  مجموعه ای  ازشناخت ها ،  اعتقادات و ارزشها  و تعلیمات اجتماعی را در بر می گیرد  و همزمان  شیوه های رفتاری مردم  را نیز شامل می شود.  جشنها  و مراسم  مردمی ،  مطالعه ،  دیدن فیلم  ، ورزش  و … همگی  جزء رفتارهای  مردمی اند . جملگی  این رفتار ها كم و بیش  به یك آموزش عمومی ونوعی  ازصنعت  تبدیل  شده‌اند. جهانگردی  نیز به نوبة خود  یكی از شیوه های  فرهنگی  مربوط به رفتارهای  مردم است و میدان  فعالیت و حوزة عمل آن  هر لحظه  در حال  گسترش  و تكوین  است.  در حقیقت  می توان ادعا نمود  كه تمامی  فرهنگها  به بخشی  ازجهانگردی  منتج  می شوند.

1-2) علل و انگیزه های  جهانگردی  و اهداف آن

شیوه تازه زندگی  تحمیلی، جهانگردی را بعنوان  ضرورتی  محسوس  و حتمی  برای حیات  فیزیكی و روانی ارائه  نموده است  كه از علت  یابی  و انگیزه های كلی آن ناشی میشود. اگر انگیزه های  و علت یابی ها پاسخگوی نیازهایی چون  نیاز به سیاحت ، امنیت،  آزادی  و خود تاییدی  باشد  می توان  علل جهانگردی  را  در موارد  زیر جمع بندی كرد:

  • سلامت  فیزیكی 
  • گریز   و رهایی  بعنوان  ضرورتی  حتمی  در جهت  ایجاد  سلامت عقلی
  • تفریح  و استراحت  بعنوان  رفتاری مشترك  با  جمیع  مردم
  • رهایی  از محیط كار
  • رهایی از فشار زندگی روزمره(فرارازحركات معمولی روزانه)
  • رهایی  از زندگی  سرشار  از تشنج شهر نشینی
  • در مجموع  جهانگردی  می تواند سه  كار عمده  به انجام برساند :
  • استراحت تفریح ، پیشرفت

2-2) جهانگردی  واوقات  فراغت

جهانگردی  به معنی  اخص  كلمه  با در اختیار  بودن «ایام فراغت»  ارتباط مستقیم  دارد.  اوقات   فراغت  نمایانگر  فضایی  از فعالیت  فردی و جمعی  است كه معمولا  ازسایر فعالیتها برتر نمی باشد،  بلكه مجموعه ای از تفرجهاست.  با اینهمه  گفتنی  است كه ایام  فراغت  سرمایة عظیمی است  برای افراد  و جامعه.  جهانگردی  موقعیتی  است كه جوابگوی  یك سلسله   نیازهای  فردی و اجتماعی  است و از طریق  منشاء  اصلی  خود  «جامعه  صنعتی»  مورد تایید است.  در حقیقت  جامعه  صنعتی  بر روی  زندگی اقتصادی ، اجتماعی ،  فرهنگی و مذهبی  انسان  تاثیر  عمیق  گذاشته است  و یكی از  مهمترین  این تحولات  اشاعة جهانگردی  فردی  و گروهی  است. بزبان  ساده تر  جهانگردی  را می توان  در قالبهای  زیر مشخص  نمود:

الف- بعنوان   موقعیتی  برای گذراندن  تعطیلات   به منظور  بازیابی  انرژی  از دست رفته  كه ایام  فراغت  نیز ضرورت  خویش  را در قالب  آن  می نمایاند.  علاوه بر آن  بعنوان عامل  ایجاد تعادل  وتوازن  نیز متجلی می گردد كه این پدیده  چه از طریق   ایجاد تعادل در نوع كار  و چه از طریق   فرار از زندگی متشنج  و توانفرسا  خود نمایی  میكند .  بدینسان  معلوم  میشود كه جهانگردی مستقیماً و بموازات  گسترش  و توسعه  ، «صنعت»  و «خدمات»  پیشرفت كرده است.

ب- بعنوان  موقعیتی در جهت رشد  فرهنگی  كه جهانگردی  سازمان یافته موقعیت  معتبر و والایی  در جهت رسیدن  به اهداف  فرهنگی است، زیرا جهانگردی  همزمان  پذیرنده  و آوردنده  ارزشها  و معیارهای  جدید ومدرن  است.

3-2) جهانگردی روستایی

طی سالهای  اخیر ،  جهانگردی  روستایی  بعنوان  یك پدیدة  قابل  اعتنا در صنعت  جهانگردی  مطرح شده  است . اما گسترش  آن در كشورهای  مخلف  باید با درنظر گرفتن  زمینه های مناسب و انجام كارهای  تحقیقاتی  صورت گیرد.

روستاهای كشور   از نظر موقعیت  و امكانات  بالقوه و بالفعل درسه گروه  به شرح  زیر قابل  تعریف هستند:

-         گروه اول  روستاهایی هستند  كه  به لحاظ  موقعیت  خاص  جغرافیایی  مورد توجه هستند.

-         گروه دوم  روستاهایی هستند كه  دارای امتیازات  قابل توجهی  ازنظر جاذبه های  سیاحتی  هستند،  اما به لحاظ  موقعیت  جغرافیایی  در معرض  بازدیدهای  مستمر از  سوی شهر نشینان  قرار نمی گیرند.

گروه سوم روستاهایی را تشكیل می دهند كه خود و یا
منطقه ای  كه درآن قرار  دارند دارای جاذبة سیاحتی  بوده  و از این رو بقولی  مورد لطف  جوامع شهری  و به تعبیری   درمعرض  تخریب  اجتماعی  و زیر بنایی  ناشی  ازدادو ستد های  تعریف  نشدة  شهر نشینان  قرار دارند.

جهت دریافت فایل جهانگردی لطفا آن را خریداری نمایید

قیمت فایل فقط 6,900 تومان

خرید

برچسب ها : جهانگردی , دانلود جهانگردی , علوم اجتماعی , پروژه دانشجویی , دانلود پژوهش , دانلود تحقیق , پایان نامه , دانلود پروژه

نظرات کاربران در مورد این کالا
تا کنون هیچ نظری درباره این کالا ثبت نگردیده است.
ارسال نظر