امروز: پنجشنبه 20 اردیبهشت 1403
دسته بندی محصولات
بخش همکاران
بلوک کد اختصاصی

اختراع کامپیوتر

اختراع کامپیوتر دسته: کامپیوتر و IT
بازدید: 63 بار
فرمت فایل: doc
حجم فایل: 34 کیلوبایت
تعداد صفحات فایل: 40

بعد از اختراع كامپیوتر دانشمندان خیلی زود به این نتیجه رسیدند كه لازم است راهی ایجاد شودتا اطلاعات موجود بر روی كامپیوترها از یك كامپیوتر به كامپیوتر دیگر انتقال یابد راه متداول در آن زمان چاپ كردن اطلاعات یا ذخیره سازی آن روی دیسك و انتقال آن به كامپیوترهای دیگر بود اما این راه ، بادهی كافی نداشته و یك انتقال الكترونیكی لازم بود این نیاز باعث

قیمت فایل فقط 2,900 تومان

خرید

اختراع کامپیوتر

بعد از اختراع كامپیوتر دانشمندان خیلی زود به این نتیجه رسیدند كه لازم است راهی ایجاد شودتا اطلاعات موجود بر روی كامپیوترها از یك كامپیوتر به كامپیوتر دیگر انتقال یابد . راه متداول در آن زمان چاپ كردن اطلاعات یا ذخیره سازی آن روی دیسك و انتقال آن به كامپیوترهای دیگر بود.

اما این راه ، بادهی كافی نداشته و یك انتقال الكترونیكی لازم بود. این نیاز باعث شد كه شبكه های كامپیوتری ساخته شوند. در ساده ترین نوع شبكه كامپیوتری تنها 2 كامپیوتر متصل به یكدیگر وجود دارد كه این دو كامپیوتر اطلاعات درون خود را به اشتراك یكدیگر میگذارند.

شبكه های كامپیوتری میتوانند بسیار پیچیده تر از آنچه كه در این فصل بررسی خواهد شد باشند. اما ما برای آشنایی دقیق با مفاهیم شبكه و اینكه چگونه كار میكند ابتدا به بررسی ساده ترین نوع شبكه ها می‌پردازیم .

مقدماتی كه تا كنون در مورد شبكه ارائه شده شامل تعاریف عمومی بوده ومطالب تخصصی را شامل نمیشود. شبكه ای كه محدود به یك منطقه كوچك باشد ، مثلا یك Site  یا یك شبكه محدود در یك ساختمان بطور اختصار LAN  نامیده میشود.

ساده ترین نوع شبكه با متصل كردن چند كامپیوتر بوسیله كابل های خاصی بوجود می آید . ممكن است یك چاپگر به یكی از كامپیوترها متصل باشد و با استفاده از این سیستم شبكه این چاپگر به اشتراك بقیه كامپیوترها نیز گذاشته میشود . همچنین ممكن است چاپگر مستقیما به شبكه متصل شده باشد . سایر تجهیزات جانبی كامپیوتر نیز میتوانند برای استفاده همه كاربران در یك شبكه به اشتراك گذاشته شوند.

هر دستگاه با یك كابل به شبكه اتصال می یابد . دارای یك آدرس یگانه و منحصر به فرد است . كه در شبكه با آن آدرسی شناخته میشود. به همین دلیل اطلاعات دقیقا به همان كامپیوتری كه مد نظر است فرستاده میشود و خطایی رخ نمی دهد . البته در فصلهای بعدی بیشتر به شرح این موضوع می پردازیم . سرور یا سرویس دهنده شبكه یكی از كامپیوترهای شبكه است كه كنترل مركزی كل شبكه را بر عهده دارد . این كامپیوتر قادر است شبكه را به اشتراك بگذارد . مثلا فضای دیسكها، برنامه ها ، دسترسی اینترنت ، كنترل چاپگرهایی كه مستقیما به آن وصل هستند یا به شبكه متصل هستند را به اشتراك میگذارد .

در اصل وظیفه اصلی server به اشتراك گذاشتن منابع است اینكه تعیین كند، كدام كاربر در چه سطحی اجازه دسترسی به فایل به اشتراك گذاشته شده را دارد .

برای اینكه server كمتر دچار مشكل یا بروز خط شود. میتوان از مجموعه ای از دیسك ها . منبع تغذیه‌های جانبی ، RAM های چك كننده خطا و پردازش گرهای اضافی استفاده كرده . حتی برای جلوگیری از ایجاد وقفه زمان قطع برق میتوا ن از (Uninterruplable Power Supplies )  استفاده كرد.

مجموعه تجهیزات جانبی بیان شده میتواند كامپیوتر server   را بزرگتر از سایر كامپیوترهای شبكه جلوه دهد . Server  در سیستم عامل های شبكه دارای یك سری نرم افزارهای مربوط بخود میباشد كه وظیفه آنها تخصیص منابع به كامپیوترهای دیگر است .

هنگامی كه Server با استفاده از Server Service  منابع را به اشتراك میگذارد در واقع امكان دسترسی به این منابع را با مشتریها(Client) فراهم میكند. عمده‌ترین سیستم عامل‌های شبكه سیستم عاملهای Windows /Nt /2000/Net هستند كه تمام نرم افزارهای لازم برای كنترل شبكه را دارا میباشند.

تا بحال متوجه شدیم كه كار اصلی شبكه به اشتراك گذاردن و استفاده از منابع است ، كه به اشتراك گذاشتن توسط Server و استفاده كردن توسط Client انجام میشود. البته اكثر كامپیوتر Client  میتواندهمزمان بعضی از فایل های خود را به اشتراك نیز بگذارد.

شبكه ای كه در آن تمام كامپیوترهای شبكه نسبت به یكدیگر از حق دسترسی های یكسان بر خوردارند . شبكه Peer – To – Peer  نامیده میشود و در آن Server خاصی وجود ندارد . در این موارد یك كامپیوتر هم  Server  و هم Client میباشد .

نكات مهم در شبكه های Peer – To – Peer  :

1-   مدیریت كردن كامپیوترها در صورتی كه تعداد آنها زیاد شود مشكل است .

2-   گسترش شبكه بسیار محدود میشود .

3-   هر كاربر مسئول حفاظت از فایل ها و منابع مربوط به خود است .

4-   هر كاربر باید مهارت Server  شدن و اعمال امنیتهای لازم را داشته باشد .

5-    كاربران احتمالا فقط در یك اداره یا یك سازمان هستند.

شبكه Peer – To – Peer  دارای زمان استفاده خاص میباشد . یعنی مثلا در یك اداره در زمان ساعات اداری میتوان از آن استفاده كرد . زیرا در ساعت دیگر ممكن است فقط بعضی از كامپیوترها روشن باشند. شبكه Peer – To – Peer  میتواند دارای گروه بندی های مختلف باشد كه هر كدام از كاربران با وجود این كه در یك اداره هستند عضو گروه های مختلف یك شبكه Peer – To – Peer  باشند.

هنگامیكه نیاز به گسترش شبكه Peer – To – Peer  داشته باشیم و بخواهیم امنیت نیز رعایت شود نیاز به یك Server  داریم تا شبكه به كمك آن راه اندازی شود. این نوع شبكه معمولا Client / Server  نامیده میشود.

ویندوز NT به عنوان Prunary Domain  Controier  شناخته میشود .

Administrator  شبكه مسئول راه اندازی روزانه Server  و تهیه BackUp  از فایل ها است . این مسئولیت معمولا در نیمه شب انجام میشود زیرا ممكن است عمل Back Up  گیری به زمان زیادی احتیاج داشته باشد و باعث شود كه Server  در این زمان نتواند منابع مورد نظر را به Client  ارائه دهد.

كامپیوتر Server  هر قدر هم كه قوی باشد بدون سیستم عامل كارایی ندارد ، در واقع این سیستم عامل است كه میتواند قابلیت های Server  را استفاده كند. پس ممكن است كه كامپیوتر Server شما دارای ویژگی های بسیار زیادی باشد ولی به دلیل سیستم عامل ضعیفی كه بر روی آن نصب شده است قابلیتهای كمی كامپیوتر Server  ارائه شود.

هر قدر كه شبكه گسترش پیدا كند بر پیچیدگی آن افزوده میشود و لازم است بفكر یك راه بهتر برای اداره شبكه باشیم . راه بهتر برای اداره شبكه استفاده از راهنمای سرویس (Network Dierectory Service) است . توسط این راهنما سیستم عامل شبكه میتواند اطلاعات مورد نظر خود جهت موجود بودن یا نبودن منابع دسترسی پیدا كند.

راهنمای شبكه (Directory ) یك پایگاه داده از اطلاعات منابع موجود در شبكه است . هر منبع در واقع به عنوان یك شیء با صفات  مشخص شناخته میشود . بعنوان مثال چاپگر به عنوان یك شی به همراه كلیه صفات آن از قبیل مكان آن دو شبكه ، اندازه كاغذی كه استفاده میكند، رنگی بودن یانبودن و غیره شناخته میشود.

سازماندهی میتوان  بدون اینكه نیازی به Fax باشد اطلاعات موجود در دفتر پاریس از طریق چاپگر موجود در نیویورك چاپ شود.

محصول سرویس دهنده راهنمای شركت مایكروسافت guied Dierectory Service  نام دارد . محصول سرویس دهنده راهنمای تاول نیز NDS نامیده میشود . البته محصول مایكرو سافت در جزئیات بیشتری میباشد .

كارت شبكه یا NIC  یك سخت افزار است كه كامپیوتر را كابل شبكه متصل میسازد . وظیفه كارت شبكه گرفتن اطلاعات كامپیوتر و تبدیل آنها به فرمت قابل ارسال توسط كابل شبكه كنترل عدم آشفتگی اطلاعات ارسالی و دریافتی است.

اطلاعات داخل كامپیوتر بطور موازی از طریق گذرگاههایی كه معمولا 32 بیتی هستند منتقل میشوند. اما هنگامیكه كارت شبكه میخواهد آنها را به كابل شبكه بفرستد چون تنها 2 سیم كابل شبكه وجوددارد بنابراین BUS  آن 1 بیتی است .

پس كارت شبكه (NIC )  یك مبدل موازی به سری محسوب میشود . كه البته هنگام ورود اطلاعات از شبكه به كامپیوتر بر عكس عمل میكند .

كارت شبكه باید بتواند موقعیت خود را در بین سایر كامپیوتر مشخص كند . تمام كارت شبكه ها در سراسر جهان یك شماره سریال دارند كه از طرف سازنده روی لایه فیزیكی آنها قرار داده شده است ( بصورت سخت افزاری ) . بوسیله این شماره سریال كه مورد تائیدIEEE نیز می‌باشد ، این كارتهای شبكه از یكدیگر متمایز میشوند.

مثلا در  ویندوز 2000 اگر كامپیوتر شما بصورت TCP/IP  شبكه متصل باشد میتوانید در Command  دستور IPConging/ All  را تایپ كنید و با فشار دادن كلید Enter یك شماره 12 رقمی بر مبنای 16 مشاهده خواهید كرد كه آدرس فیزیكی كارت شبكه شما خواهد بود. برای مثال عدد زیر یك نمونه از آدرس فیریكی كارت میباشد oo – oo – 21 –CC –EA – BD  هنگامیكه یك كارت شبكه میخواهد با كارت شبكه دیگری اطلاعات مبادله كند فرآیندی بنام دست دادن یا Hand Shaking   اتفاق می افتد كه در آن دو كارت شبكه از پارامترهای یكدیگر حجم اطلاعات سرعت انتقال و غیره مطلع میشوند.

در شبكه های LAN نوع كابلی كه استفاده میشود بستگی مستقیم به سرعت مورد نیاز برای انتقال داده ها و نوع داد هایی كه كارت های شبكه میتوانند انتقال دهند دارد .

Ethernet  های نازك از یك كابل هم محور استفاده میكنند كه دارای كه مغزی روكش شده است و انتهای آن به فیش BNC ختم میشود. این نوع كابل مستقیما توسط یك اتصال T شكل كارت شبكه قطع شود زیرا كابل شبكه از یك كامپیوتر دیگر انتقال می یابد لذا همه آنها را به هم متصل میكند. اگر یكی از كابلها از این اتصال جدا شود بقیه كامپیوترهایی كه به این كابل متصل هستند دیگر در شبكه وجود ندارند .

دو انتهای كابل شبكه یك Terminator با مقاومت 50 اهم به یكدیگر متصل شده است . نام رسمی Etherenet  نازك “10 Base”  است . ( كه استاندارد IEEE میباشد ). این نام نشان میدهد كه قابلیت انتقال و طول كابل میتواند حداكثر 200 متر باشد . البته در عمل در هر 5 متر یك تقویت كننده سیگنال لازم است . اطلاعات این كابل حداكثر 10mb/sec است و طول كابل می‌تواند حداكثر 200 متر باشد در عمل در هر 185 متر یك تقویت كننده سیگنال لازم است.

نوع ضخیم تر Ethernet یا 10 base  مشابه نوع نازك آن است ولی مغزی صخیم تری دارد و از یك فرستنده و گیرنده در محل اتصال با كارت شبكه استفاده میكندو حداكثر فاصله 500  متر را پشتیبانی میكند. كابل فرستنده به فیش های DIX یا AUT  روی كارت شبكه متصل میشود. روش اتصال فرستنده و گیرنده به كابل شبكه متفاوت است به این ترتیب كه مغزی كابل به فیش كارت شبكه ثابت میشود.

كابل شبكه UTP  متداولترین سیستم است . زیرا سرعت بیشتری را پشتیبانی میكند . ارزان تر و انعطاف پذیرتر نیز میباشد علاوه بر قابلیت كابل كشی بین دو كامپیوتر میتوان كابل كشی را بین كامپیوترها و یك سیستم توزیع كننده مثل Hub یا Switch  نیز انجام داد. Hub ، سوئیچ ها و سایر دستگاههای شبكه را در فصلهای بعدی بررسی میكنند.

كابل های UTP  در زیر مجموعه 3 با سرعت Sec زیرمجموعه 5 با سرعت 100Mb/Sec  میتوانند متداول ترین سیستم كابل شبكه هستند . كابلهای جفت با غلاف داخلی براساس تعداد پیچش در طول یك متر مشخص میشوند و همچنین این كابلها دارای مقاومت ناچیزی هستند تا افت سیگنال به حداقل برسد . این ویژگی جز خواص الكتریكی كابلهای موازی است . البته پیچش كابل بدور خود تداخل رانیزكاهش میدهد

جهت دریافت فایل اختراع کامپیوتر لطفا آن را خریداری نمایید

قیمت فایل فقط 2,900 تومان

خرید

برچسب ها : اختراع کامپیوتر , دانلود اختراع کامپیوتر , کامپیوتر , اختراع , اینترنت , وب سایت , نرم افزار , سخت افزار , برنامه نویسی , وب , سایت , كابل های UTP , پروژه دانشجویی , دانلود پژوهش , دانلود تحقیق , پایان نامه , دانلود پروژه

نظرات کاربران در مورد این کالا
تا کنون هیچ نظری درباره این کالا ثبت نگردیده است.
ارسال نظر