امروز: پنجشنبه 13 اردیبهشت 1403
دسته بندی محصولات
بخش همکاران
بلوک کد اختصاصی

كاربردهای شبكه های كامپیوتری

كاربردهای شبكه های كامپیوتری دسته: کامپیوتر و IT
بازدید: 34 بار
فرمت فایل: doc
حجم فایل: 82 کیلوبایت
تعداد صفحات فایل: 93

اكثر شركتها تعداد زیادی كامپیوتر برای كارهای مختلف ( تولید ، انبارداری ، فروش و حسابداری ) دارند شاید در ابتدا این كامپیوترها از یكدیگر جدا باشند ، ولی در مرحله ای از كار برای یكپارچه كردن اطلاعات كل شركت ، مدیریت تصمیم می گیرد تا آنها را به هم متصل كند

قیمت فایل فقط 4,900 تومان

خرید

كاربردهای شبكه های كامپیوتری

كاربردهای شبكه های كامپیوتری

  1. 1.      كاربردهای تجاری

اكثر شركتها تعداد زیادی كامپیوتر برای كارهای مختلف ( تولید ، انبارداری ، فروش و حسابداری ) دارند . شاید در ابتدا این كامپیوترها از یكدیگر جدا باشند ، ولی در مرحله ای از كار برای یكپارچه كردن اطلاعات كل شركت ، مدیریت تصمیم می گیرد تا آنها را به هم متصل كند .

به بیان كلی تر ، اشتراك منابع به ما اجازه میدهد تا برنامه ها ، تجهیزات و به خصوص داده ها را در اختیار همه آنهایی كه به این شبكه متصلند ، قرار دهیم . ساده ترین مثال آن ، چاپگریست كه برای تمام كاركنان یك دفتر به اشتراك گذاشته شده است . پیداست كه تك تك این افراد به یك چاپگر اختصاصی نیاز ندارند ، و علاوه بر آن یك چاپگر شبكه اغلب ارزانتر، سریعتر و كم هزینه تر از تعداد زیادی چاپگرهای پراكنده است .

2 . كاربردهای خانگی

چرا مردم برای كارهای خانگی خود كامپیوتر می خرند ؟ نوشتن نامه ، مقاله و حتی كتاب یكی از مهمترین دلایل آن است ؛ اما این وضعیت امروزه در حال تغییر است . شاید مهمترین دلیل خرید كامپیوترهای خانگی در سالهای اخیر اینترنت باشد . كارهایی كه این قبیل افراد با كامپیوتر خود انجام می دهند ، عمدتا عبادتند از :

-         دسترسی به اطلاعات پراكنده در سراسر دنیا

-         سرگرمیهای تعاملی

-         تجارت الكترونیك

    امروزه منبع بسیار عظیمی از اطلاعات در تمامی زمینه ها روی اینترنت وجود دارد ،          كه می توان به آنها دسترسی پیدا كرد . روزنامه های بسیاری روی اینترنت منتشر میشوند ،  كه میتوان اخبار را به دلخواه و بصورت گزینشی از آنها بدست آورد .

بعد از روزنامه ها و مجلات الكترونیكی نوبت كتابخانه های دیجیتالی است . بسیاری    از سازمانهای علمی  معتبر  مانند ACM  و IEEE   مدتهاست   كه  انتشارات و كنفرانسهای متعددی روی اینترنت برگزار میكنند ؛ و این روند به سرعت در حال گسترش است .

تمام كاربردهایی كه در بالا نام بردیم ، متضمن ارتباط فرد با یك منبع اطلاعات روی     اینترنت بود . اما روش دیگری نیز برای برقراری ارتباط از طریق اینترنت وجود دارد ، و آن ارتباط فرد به فرد است .

ارتباطات اینترنتی در زمینه تماسهای تلفنی ، ویدئویی و رادیو نیز تحولات وسیعی ایجاد كرده اند . آموزش از راه دور نیز یكی از امكاناتیست كه اینترنت عرضه كرده است . بنظر میرسد در دراز مدت اینترنت بزرگترین نقش را در بهبود ارتباطات انسانی بازی كند.

یكی دیگر از كاربردهای شبكه ، كه شاید وسیعترین آنها باشد : خرید از خانه میباشد . امروزه میلیونها نفر در سراسر جهان هر روز مایحتاج خود را بطور مستقیم از اینترنت تهیه میكنند ، و هرگز پا از خانه بیرون نمیگذارند . هزاران شركت بزرگ و كوچك كاتالوگ محصولات خود را بصورتی جذاب روی اینترنت گذاشته اند ، و برای خرید هر یك ازآنها كافیست روی جنس مورد نظر یك كلیك كنید . كالایی را خریده اید ، ولی نمیدانید چگونه كار میكند ؟ نگران نباشید باز هم اینترنت به شما كمك میكند ، و هر اطلاعات و راهنمایی كه بخواهید در اختیارتان قرار می دهد .

می خواهید صورتحسابهای خود را پرداخت كنید ؟ از آخرین وضعیت حسابهای بانكی خود مطلع شوید ؟ و یا سرمایه گذاری جدیدی بكنید ؟ باز هم اینترنت در خدمت شماست . امروزه میلیونها نفر در سراسر جهان كارهای مالی و بانكی خود را بصورت الكترونیكی انجام میدهند ، و با تقویت مسائل امنیتی شبكه این روند حتی گسترش بیشتری نیز خواهد یافت .

3 . كاربران سیار

كامپیوترهای سیار ،  مانند كامپیوترهای كتابی و دستیاران دیجیتالی ، یكی از سریعترین رشدها را در صنعت كامپیوتر تجربه میكنند . اغلب دارندگان این وسائل میل دارند حتی وقتی از خانه دور و یا در سفر هستند ، با كامپیوتر خانگی یا دفتری خود ارتباط داشته باشند . در این قبیل موارد دیگر شبكه های كابلی استفاده ندارند، و باید به فكر شبكه های بیسیم باشیم.

جالبترین كاربرد شبكه های بیسیم در ایجاد دفاتر سیار است . اغلب افراد میل دارند در سفر همان كارهایی را انجام دهند كه در دفتر كار خود انجام میدهند  ، و اصلا هم كاری به این ندارند كه كجا هستند .

شبكه های بیسیم در امور حمل ونقل تحولی بزرگ ایجاد كرده اند .

شبكه های بیسیم از نظر نظامی نیز اهمیت فوق العاده ای دارند . هیـچ ارتشی نمیتواند در جنگهای بزرگ به شبكه های عمومی تكیه كند، و بهتر است شبكه ای خاص خود ایجاد كند ؛

و چه چیزی بهتر از یك شبكه بیسیم .

با وجود شباهتهای بسیار بین شبكه های بیسیم و كامپیوترهای سیار ، آنها یكی نیستند . به تفاوت شبكه های بیسیم ثابت و شبكه های بیسیم سیار توجه كنید . در بسیاری از دفاتر ، كامپیوترهای كتابی سیار بصورت ثابت به شبكه محلی متصل شده اند ؛ از طرف دیگر كامپیوتری كه با استفاده از مودم به شبكه وصل میشود ، سیار است ولی مسلما به آن بیسیم نمیتوان گفت . از طرف دیگر ، هر شبكه بیسیمی الزاما سیار نیست . ساختمانهای بسیاری وجود دارند ، كه بدلیل مشكلات كابل كشی از شبكه های بیسیم استفاده میكنند . امروزه نصب شبكه های بیسیم بسیار ساده شده است و دردسرهای كابل كشی را هم ندارد .

البته تركیب بیسیم با كامپیوترهای سیار نیز عملی است ، و امروزه كاربردهای مهمی دارد . این كامپیوترها با اطلاعات ورودی كمی كه میگیرند ، و با اتصال بیسیم به پایگاه داده مركزی ، كار خود را بسرعت و دقت انجام می دهند . با رشد تكنولوژی بیسیم ، مسلما كاربردهای آن نیز گسترش خواهد یافت .

سخت افزار شبكه

هیچ طبقه بندی پذیرفته شده ای كه در بر گیرنده تمام انواع شبكه های كامپیوتری باشد ، وجود ندارد ، ولی در این میان میتوان به دو عامل مهم توجه كرد : تكنولوژی انتقال و اندازه شبكه . امروزه دو تكنولوژی انتقال بیش از همه گسترش یافته و فراگیر هستند :

1 . ارتباطات پخشی

2 . ارتباطات همتا به همتا

شبكه های پخشی دارای یك كانال مخابراتی هستند كه بین همه كامپیوترهای شبكه به اشتراك گذاشته شده است . هر یك از كامپیوترها میتوانند پیامهای خود را در بسته های كوچك مخابره كنند ، و تمام كامپیوترهای دیگر این پیامها را دریافت خواهند كرد . آدرس كامپیوتری كه این بسته در حقیقت برای وی ارسال شده ، در بخشی از پیام نوشته می شود . هر كامپیوتری به محض دریافت بسته ، آدرس گیرنده را چك میكند ؛ اگر پیام برای او باشد ، آنرا پردازش میكند ؛ ولی اگر پیام متعلق به دیگری باشد ، به سادگی آنرا نادیده میگیرد .

در شبكه های پخشی با تعبیه یك كد خاص در فیلد آدرس میتوان یك پیام را به تمام كامپیوترها ارسال كرد . چنین پیامی را همه كامپیوترها متعلق به خود تلقی كرده و آنرا میخوانند . به این تكنیك پخش گفته میشود . در برخی از سیستمهای پخشی امكان ارسال پیام به دسته ای از كامپیوترها نیز وجود دارد ، كه به آن پخش گروهی میگویند . بدین منظور ، معمولا از یك بیت خاص در فیلد آدرس استفاده میشود و همه آنهایی كه این بیت در آنها وجود دارد عضو گروه محسوب شده و پیام را میگیرند . در شبكه های هما به همتا بین تك تك كامپیوترها مسیر ارتباطی مستقل وجود دارد . البته وقتی یك بسته بخواهد از كامپیوتری به كامپیوتر دیگر برود ، احتمالا سر راه خود از چند ماشین بینابینی نیز عبور خواهد كرد . معمولا در این قبیل شبكه ها مسیرهای متعددی بین دو كامپیوتر خاص می توان برقرار كرد ، كه از نظر طول مسیر با یكدیگر تفاوت دارند ، و یافتن كوتاهترین مسیر یكی از مسائل مهم در اینگونه شبكه هاست . به عنوان یك قاعده كلی ، شبكه های كوچك ، متمركز و محلی از نوع پخشی هستند ، و شبكه های بزرگ وگسترده از نوع همتا به همتا. به ارتباط همتا به همتا گاهی پخش تكی نیز گفته میشود .

روش دیگر طبقه بندی شبكه ها اندازه شبكه است ، كه عبارتند از:      

       - شبكه های شخصی
       - شبكه های محلی ( LAN )

       - شبكه های شهری ( MAN )

       - شبكه های گسترده ( WAN )

و در آخر هم شبكه شبكه ها اینترنت معروفترین نمونه آن است می آید . در این طبقه بندی فاصله كامپیوترها اهمیت زیادی دارد ، چون تكنولوژی ارتباطی به شدت به آن وابسته است .

شبكه های محلی -

شبكه محلی شبكه ایست خصوصی واقع در یك ساختمان یا مجتمع ، كه حداكثر ابعاد آن یكی دو كیلومتر باشد . از این نوع شبكه معمولا برای متصل كردن كامپیوترهای یك شركت و به اشتراك گذاشتن منابع یا معادله اطلاعات استفاده می شود .یك شبكه LAN سه مشخصه اصلی دارد ، كه آنرا از سایر انواع شبكه متمایز میكند :

   1. اندازه            2 . تكنولوژی انتقال اطلاعات      3 . توپولوژی

اندازه LAN بسیار محدود است ، بگونه ایكه زمان انتقال سیگنالها در آن بسیار كم و از قبل قابل پیش بینی است . دانستن این محدودیت ها برای طراحی شبكه بسیار مهم و اساسی است ، و باعث ساده تر شدن مدیریت شبكه نیز می شود . 

جهت دریافت فایل كاربردهای شبكه های كامپیوتری لطفا آن را خریداری نمایید

قیمت فایل فقط 4,900 تومان

خرید

برچسب ها : كاربردهای شبكه های كامپیوتری , دانلود كاربردهای شبكه های كامپیوتری , شبكه های كامپیوتری , کامپیوتر , نرم افزار , سخت افزار , اینترنت , برنامه نویسی , وب سایت , وب , سایت , كاربردهای تجاری , ارتباطات پخشی , شبكه های گسترده , پروژه دانشجویی , دانلود پژوهش , دانلود تحقیق , پایان نامه , دانلود پروژه

نظرات کاربران در مورد این کالا
تا کنون هیچ نظری درباره این کالا ثبت نگردیده است.
ارسال نظر